Magyarság Háza

Iskolánk 2022-ben is sikeresen pályázott a Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című pályázati kiírásra, melyben vállaltuk, hogy a Magyarság Háza egy rendhagyó tanóráján veszünk részt.

2022. december 5-én a hetedikes diákok és felügyelő, illetve kísérő tanáraik egy tanulságos, megható és egyben megrendítő portréfilmet néztek meg „Törpének lenni, egy óriásoknak szánt világban „ címmel. Nyikó Anetta slammer- informatikus nem szokványos szögből nézi a világot. Fogyatékossága ellenéri próbálja az emberek hétköznapi életét élni, amely azonban számos nehézségbe ütközik. Sokrétű érdeklődési körrel, hatalmas akarattal igyekszik elérni céljait, jól érezni magát és boldogulni a világban. Támogató családja és barátai nélkül egyik se menne.

A film nézése közben számos kérdés vetődött fel diákjainkban Anettával kapcsolatban, melyek a mások elfogadását erősítették. Döbbenten nézték, mire képes egy mozgásában korlátozott, de teljes életet élni akaró lány, aki ugyan azt a nyelvet beszéli egy másik ország állampolgáraként.

„Ha teljesen felvállaljuk magunkat, az egész emberiséget vállaljuk fel.”- David R. Hawkins