Kalandozás Athénban társasjáték

Ajánlás játékosoknak

Gondolkodtál már azon, milyen jó lenne egy időgéppel visszarepülni az időben, és megnézni, hogyan éltek régen az emberek? Most lehetőséged nyílik az ókori Athénba, Periklész korába utaznod. Eltölthetsz egy napot megbecsült athéni polgárként a városban. Elmehetsz a népgyűlésre, áldozatot mutathatsz be a város istennőjének, Pallasz Athénénak, színházba mehetsz, intézheted az ügyeidet az agórán, elbeszélgethetsz az 500-ak tanácsának tagjaival a város ügyeiről, és még egy bírósági tárgyaláson is részt vehetsz. Este azonban térj haza, mert ünnepi lakomára várod a barátaidat!
Jó utat!

Ajánlott korosztály: 10-14 éves korig

A játék tartalma:
1 db játékmező
17 db épület
4 db bábu
1 db kétoldalas játéktábla
Megoldó kulcs

A játék előkészítése:
Helyezzétek a játéktáblára az épületeket a számozásnak megfelelően!
Ha csapatban játszotok, alkossátok meg a csapatokat!
Válasszatok bábut!
Válasszátok ki, hogy ki lesz az első játékos! A legnagyobbat dobó kezd, utána sorban, az óramutató járásának megfelelően.
Készítsétek elő a játéktáblát és a megoldó kulcsot!

A játék menete:
Alapjáték:

A játékosok a start mezőről indulnak. A dobásuknak megfelelőt léphetnek. Amennyiben számozott mezőre érkeznek, a játékos jobb oldalán ülő társa felolvassa a játéktáblán a számhoz tartozó utasítást, ellenőrzi, hogy jó-e a válasz. Az győz, aki elsőként ér a célba.

Játékvariáció:
Rabló mód

A játékvezető olvassa fel az utasítást. Ha a játékos nem tud válaszolni, passzol, és az óramutató járásával megegyezően lehetősége van a játékosoknak a válaszadásra egészen addig, amíg valaki nem tudja a jó választ. Ekkor a jó választ adó kapja a jutalmat, de a játék sorrendje nem változik.

Játékidő: kb.: 30-40 perc

Jó szórakozást kívánunk!

Kedvcsináló videó a társasjátékhoz
G-kódok
Módszertani ajánlás pedagógusoknak
Játéktábla
Megoldások
3D-elemek
Publikációk
Játékszabály
Ajánlás játékosoknak