Smart Room az iskolában

A Samsung hazai működésének kezdete óta felelős vállalatként van jelen Magyarországon, s mint ilyen, az egyik legfőbb célja a közoktatáson belül a digitális írás- és olvasás-készség fejlesztése.

A Jászság egyik legjelentősebb munkáltatójaként fontosnak tartja, hogy részt vegyen a térség felzárkóztatásában, oktatási palettájának színesítésében. Éppen ezért az első SMART Schoolt Jászfényszarun adta át a vállalat, amely a Jászfényszaru Önkormányzata által biztosított, patinás, ugyanakkor az oktatási céloknak megfelelően felújított, és a legmodernebb Samsung technológiával felszerelt Rimóczi Kastélyban kapott helyet. A későbbiekben a projekt sikerein felbuzdulva a Samsung, az Önkormányzat és a IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola együttműködésének köszönhetően a Rimóczi Kastélyon kívül a helyi általános iskolában két új okos tanteremmel bővül a digitális oktatás, így az általános iskolai gyermekek szélesebb köre tudja igénybe venni a digitális technológia nyújtotta lehetőségeket kerettantervi és szakköri tanórák keretében.

Az oktatási projekt fő mozgatórugói maguk a pedagógusok, akik új szemlélettel tekintenek a tanításra; akik vállalták, hogy saját ismereteiket is bővítve a modern technológia segítségével építik fel óráikat. A rendelkezésre álló technológiai újdonságok képesek több oldalról támogatni a tanárok által eddig is alkalmazott oktatási módszereket. Emellett gazdag interaktivitással, motiváló képanyaggal, játékos tevékenységgel is bővítik a tanmenetet. Az interaktív tábla és internet hozzáférés segítségével egyszerűen bemutathatóvá válnak az oktatás során használt weboldalak, demonstrációs médiaelemek, amelyeket a tanárok az órák előtt, vagy a tanulók az órán készítettek. Továbbá a diákok a tantermekben rendelkezésükre álló táblagépeken kísérletezhetnek, felfedezhetik és alkalmazhatják az egyes témakörökről tanultakat az azokra készült Androidos alkalmazásokon keresztül. A tanórák során a tanárok rengeteg Androidos applikációt használnak, amelyek az interktivitást és a hatékonyságot nagymértékben segítik. A gyermekek a játékos appoknak köszönhetően élvezik az órákat. A hagyományos, frontális módon néha unalmasnak tartott tantárgyak egy szempillantás alatt válnak játékossá. A sok esetben versenyre vagy éppen együttműködésre ösztönző appok segítségével jóval gyorsabban és hatékonyabban képesek a tanulók a tananyagot elsajátítani, vagy a már elsajátítottakat elmélyíteni.

Fontos megjegyezni, hogy az eszközök és megoldások beépülnek a hagyományos képzésbe, jól kiegészítik a tanultakat, egy másféle megközelítéssel megerősítik a hagyományos módon tanultakat, de nem helyettesítik egészében azt.

A szükséges digitális eszközök a nagyiskolában már beszerelésre kerültek és a tanulók nagy örömmel használatba vehették. A kisiskolai tanterem kiépítése is folyamatban van.

20170213_081557 20170213_081643 20170210_150116