2020. 09. 28. – Égi kísérőink, az őrangyalok

Biztosan gondolkodtatok már azon, hogy: Milyenek lehetnek az angyalok? Valóban léteznek?

Különös ajándéka ez Istennek, hogy születéskor mindannyiunk mellé őrangyalt rendel, aki az élet nehéz helyzeteiben ott van mellettünk, oltalmazza és vigyázza életünk. Bár nem látjuk őket, de érezhetjük jelenlétüket.

„ Milyen megnyugtató számunkra az a gondolat, hogy az élet veszélyei és kísértései közepette állandóan mellettünk van egy mennyei lélek, hogy védjen és vezessen, hogy baj nélkül és biztonságban érjük majd el égi hazánkat…”

Az őrangyalok létezése bepillantást enged számunkra a Mindenható “titkaiba”: hogy mi módon kormányozza a világot, amikor minden egyes ember, és egyes templomok, nemzetek, városok, közösségek, szervezetek fölé is kijelöl egy-egy őrangyalt.

Szentek gondolatai az őrangyalokról.“Tedd barátoddá az őrangyalodat, szerezz neki örömet azáltal, hogy hozzá folyamodsz, tiszteld meg imáddal, hiszen mindig veled van, követ mindenüvé, csak vedd észre törődését!”
(Szent Bernát)
.
“Talán nem is tudunk róla, hogy ki a mi legjobb barátunk! Ő az, akit Isten mintegy maga helyett küldött mellénk állandó kísérőnek, úgy is mondhatnánk, hogy kaptunk az Ég Királyának udvarából egy felkent herceget”
(Szent Gertrúd)
.
“Arra gondolj, hogy micsoda nemességet kapott a lelked, hiszen létezésed kezdetétől fogva egy őrző lélek van melléd kijelölve!”
(Szent Jeromos)

“Az angyalok értünk imádkoznak. Nem mintha a jó Isten nem tudná, mire van szükségünk. Ó dehogy! Csak épp hamarabb kapjuk meg irgalmának ajándékát és kegyelmének áldását!”
(Szent Augusztina)

Ezen a héten köszönd meg Istennek őrangyalodat és kérd, hogy továbbra is segítse életed!