Víz világnapja 2023.

A víz világnapján az iskolarádión keresztül a diákok a következőket hallgatták meg:

A Víz Világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése, és először egy évvel később, 1993-ban tartották.

Az idei Víz Világnap arra hívja fel a figyelmet, hogy a vizeinket és környezetünket fenyegető válság megoldása a jó irányba tett lépések felgyorsításában rejlik. Mindannyian függünk a víztől, ezért mindenkinek van tennivalója ebben a kritikus időszakban. Igen, Neked is!Neked, a családodnak, az iskolatársaidnak, kisebb-nagyobb közösségeknek is felelőssége, hogy mindennapi vízhasználati szokásaink megváltozzanak, takarékosan bánjunk a vízzel.

Hallgassatok meg egy rövid történetet!

„Egy nap tűz ütött ki az erdőben. Minden állat menekült, és a saját életét mentette. A tűz szélén megálltak, és rémülten, tehetetlenül nézték a lángokat. Fejük fölött egy kolibri repült a tűzhöz oda és vissza, megállás nélkül. A nagyobb állatok csodálkoztak és megkérdezték a kolibrit: hát te meg mit csinálsz? A tóhoz repülök vízért, hogy segítsek eloltani a tüzet, válaszolta a kismadár. Az állatok kinevették, és azt mondták: ez ostobaság, nem vagy képes egyedül megfékezni a lángokat! A kolibri így válaszolt: lehet, de amit tudok, azt megteszem.” A kolibri cseppenként szállítja a megoldást. Ő az a változás, ami jobbá teszi környezetünket.

forrás: http://vizvilagnap.hu/

A tanári előtti paravánokon a víz világnapjával kapcsolatos rajzos kiállítást tekinthettek meg Maldrik Gábor tanárúr tanítványainak munkáiból. A víz világnapja alkalmából szorgalmi ötös szerzési lehetőséget kínálunk az 5. és 6.osok körében természetismeretből, 7. és 8. diákok részére kémia tantárgyból. Válaszolj a kitett kérdésekre és válaszaidat add le jövő kedd 13 óráig Mészárosné Dobák Ildikó részére

Szép napot kívánunk mindenkinek!

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.