Rekordkísérlet

Az Egri Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémiatanári Szakosztálya meghirdette  „A Nagy Periódusos Rendszer Performansz Guinness Record és Magyar Rekord állítás kísérlet” nevű akcióját, melynek időpontja 2019. december 13., pénteken 11óra volt.

Az Egri Eszterházy Károly Egyetemről dr. Murányi Zoltánnal egy rövid riport hangzott el és az országos kezdés jelét is Ő adta meg 10.55-kor.

Több, mint 70 iskola, köztük 4 egyetem is jelezte kapcsolódási szándékát  a Rekordkísérlethez.

Az akciót flashmob jelleggel terveztük meg, melyhez az előkészületeket már a kísérletet megelőző napon el kellett végezni. Az időjárási körülmények miatt helyszínnek végül a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárat választottuk. A rekordkísérletben szereplő tanárokkal és diákokkal egy gyors próbát tartottunk, hiszen mindenkinek adott helye volt a 3D periódusos rendszerben. A rekordkísérlet állításáról fényképes és videós dokumentáció készült, jegyzőkönyvet vezettünk és jelenléti ívet is kellett írnunk a hitelesség miatt. Az internetes oldalra feltöltött képek között 2020. januárjában közönségszavazást tartanak.

A magyar rekord sikerült, végül 63 intézmény, 7800 fővel került regisztrálásra.
Iskolánk 146 aktív fővel járult hozzá a rendezvény sikeréhez.

Szöveg: Mészárosné Dobák Ildikó

Fotó: Kovács Lászlóné

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.