Népmese rajzpályázat eredményei

Október 10-én délután, a humán munkaközösség és az iskolai könyvtár közös rendezvényén megtörtént a népmese napjára meghirdetett illusztrációkészítő pályázat eredményhirdetése.

A következő eredmények születtek:

1.évfolyam

1. hely: Kátai Helga
2. hely: Győri Olivér
3. hely: Benedek Benett

A városi könyvtár különdíját kapták: Gál Zoé és Sebik Jázmin.

2.évfolyam

1. hely: Török Annabella
2. hely: Fejős Petra
3. hely: Nagy Maja Mira

A városi könyvtár különdíját kapták: Kocsis Károly Patrik, Borbély Balázs és Kiss Viktória

3. évfolyam:

1. díj: Juhász Jázmin
2. díj: Hurubán Dusán
3. díj: Polatschek Réka

A városi könyvtár különdíját kapták: Bollók Zalán, Baráth Hunor és Lakatos Nikolasz.

Valamennyiüknek szeretettel gratulálunk!

A zsűri tagjai Czeglédi Dóra igazgatóhelyettes, valamint Bujdosó Katalin és Nagy Ildikó könyvtárosok voltak. Az okleveleket, a jutalom könyveket Bujdosó Katalin és Hortiné dr. Bathó Edit adták át. A könyveket a Jász Múzeumnak, illetve a jászfényszarui Petőfi Művelődési Ház és Könyvtárnak, a finomságokat iskolánk diákönkormányzatának köszönjük.

A pályázatra érkezett valamennyi alkotás hamarosan látható lesz az iskola honlapján, illetve a kis iskola folyosógalériáján.
 Illusztrációkészítő pályázat.pptx

A népmese totót kitöltők közül Banya Tifani volt a szerencsés nyertes, aki a Jász Múzeum új kiadványát, egy jászsági népmeséket tartalmazó könyvet vehetett át. Gratulálunk!

A tegnap délutánt nemcsak a gyerekek szebbnél szebb rajzai tették különlegessé. Vendégünk volt Hortiné dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója, aki a múzeum új kiadványát, a Félig nyúzott bakkecske című jászsági népmesekönyvet mutatta be a gyerekeknek. A bemutató kapcsán nemcsak a könyv születéséről beszélt, hanem a meséknek a régmúltban és a jelenben betöltő szerepéről, hatásáról. Végül arra kérte a gyerekeket, őrizzék meg a mesekönyvet, hogy unokáik is olvashassák.

Az eseményt tovább színesítette Berényi Bianka, Klippán Kata és Hajdú Diána is: ők a fenti kötetből egy-egy népmesét felolvasva varázsolták el a jelenlévőket.

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.