Gyerekjóga óra az alsó tagozaton

Különleges testnevelés órán vehettek részt alsó tagozatos diákjaink pár osztályból.  Maguk a gyerekek is izgatottan várták ezt az órát. Engem különösen megérintett az, hogy az osztályom, a 4.a osztály (képen)  mennyire nyitott volt az újszerűség, új mozgásformák iránt, hogy mennyire fegyelmezetten élte át az adott pillanatot, érzést. De a cél ez volt…..

Szakirodalomban ezt olvastam a gyerekjógáról: Célja a gyerekek mozgásigényének kielégítése, érzelmi intelligenciájának fejlesztése. A rendszeres gyerekjóga foglalkozások testi, lelki és szellemi szinten egyaránt megalapozzák a gyerekek egészséges életét, segítenek a feszültség, a stressz és az elfojtott érzelmek oldásában, erősítik az immunrendszert, növelik a vitalitást. A gyerekjóga óra minden gyereknek ajánlott, hiszen bármely életkorban és fejlettségi szinten kifejti jótékony hatásait. Különösen előnyös azonban a figyelemzavaros, hiperaktív, beszédhibás, szorongó, zárkózott, tanulási, magatartási vagy beilleszkedési nehézségekkel küzdő, sajátos nevelési igényű gyerekeknek.

A foglalkozásokat Jászberényből Berényi Judit tartotta a gyerekeknek. Köszönet érte.  Jó lenne, ha ennek a kezdeményezésnek esetlegesen folytatása is lenne, hiszen a gyerekeknek a visszajelzések alapján tetszett a foglalkozás és olvashattuk, hogy milyen jótékonyan hat a fiatalságra.

Kép és szöveg: Fáczán Izabella, tanító

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.