Családi nap a 8. b osztályban

Szeptember 24-én, szombaton, megtartottuk a mindenki által nagyon várt családi napot. Gyönyörű napsütéses idő volt,  ideális a szabadban szervezett programokhoz.

Az iskola előtt gyülekeztünk, gyerekek, felnőttek, s kerékpárral kikerekeztünk a Kalapgyári-tavakhoz. Ott a helyi Vadásztársaság tagjai közül, Győri Ernővel, a vadásztársaság elnökével, Takács Mariannal, Kasza Viktorral és Ördög Jánossal, helyi vadászokkal találkoztunk. Betekintést nyújtottak a vadászok életébe. Meséltek arról, hogy Jászfényszaru határában milyen nagy vadakkal találkozhatunk. Bemutatták fegyvereiket és a vadászatban használt eszközeiket is. Megtudhattuk azt is, hogy a vadászathoz nemcsak az állat elejtése tartozik, hanem beletartozik a vadgazdálkodás, a vadvédelem, a trófeák kezelése, az állatok gondozása és esetleges befogása is. Környezet- és természetvédelmi előírások megtartásával és megtartatásával, valamint szakmai és tervszerű vadgazdálkodással óvják a vadon élő állatokat, azok élőhelyét, gondozzák a vadállományt, és emellett a tagjai, és vendégei részére kulturált vadászati lehetőséget biztosítanak.

A nap további része a tavak körüli sétával, beszélgetéssel telt. A remek hangulat és a finom étkek tették emlékezetessé a napot.

Ezúton szeretném megköszönni a szülők részvételét és a civil szervezetek közül a Jászfényszarui Vadásztársaság segítségét!

Osztályfőnök: Tóth Sándorné

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.