,,Többet ésszel, mint erővel!”

Maroknyi kis csapatunkkal nekivágtunk a XXX. Zrínyi Ilona matekversenyre. Nagy út ez a legtöbb gyereknek. Először kerül ki a kis, biztonságos közegéből, és máris egy idegen iskolában találja magát. Idegen város, idegen iskola, idegen tanterem, idegen tanító néni…….Nem kis feladat ez egy alsó tagozatos gyereknek. Mégis azt reméljük, hogy általa rutint fog szerezni a versenyzésben, a későbbiekben jobban fogja kezelni a hasonló helyzeteket.

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezte a Zrínyi Ilona kétfordulós (területi, országos) matematikaversenyét. A területi döntőre 2019. február 15-én került sor Jászberényben. Az iskolánk a 2., 3., 4., évfolyam kis matekosaival képviseltette magát. Volt olyan tanulónk, aki az izgalom miatt már hajnalban felébredt, vagy betegen is vállalta a megmérettetést. A lelkesedésük, a fegyelmezettségük páratlan volt. Minden versenyzőnek gratulálunk!

A verseny nehézségét is mutatja, hogy már a 3. évfolyamos gyerekek feladatlapjában is lehetett olyan feladatokat találni, amelyen bizony még a felnőttnek is el kell gondolkoznia:,, Karcsi kiválasztott egy kétjegyű pozitív egész számot, és megszorozta a számjegyeit. Ha a kapott szorzat nem egyjegyű szám volt, akkor annak is összeszorozta a számjegyeit, és ezt addig ismételte, amíg végül a szorzat egyjegyű szám lett. Hány olyan szám van, amit Karcsi kiválaszthatott, ha a kapott egyjegyű szám a kettő?

Köszönjük a tanító néniknek a felkészítést,  hogy a versenyen ott drukkoltak tanítványaiknak.

Kép és szöveg: Fáczán Izabella

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.