Iskolánk új pedagógusai

Az új tanévben két pedagógus érkezett tantestületünkbe. Jevcsák Ottília Kárpátaljáról,Vincze  Dániel Jászladányról. Szeretnének mihamarabb a közösséghez tartozni. Várják, hogy megismerjék új tanítványaikat, kollégáikat, a város lakóit. Sok szeretettel köszöntöm Őket a tantestület, az egyházközösség és a város lakói nevében. Kívánom, hogy sok mosolygós arc hálálja meg munkájukat.

Megkértem az új kollégákat, hogy mutatkozzanak be.

Jevcsák Ottília

Jevcsák Ottília vagyok Kárpátaljáról, egy Ungvár közeli falucskából érkeztem ide Jászfényszarura. Sárospatakon tanultam a Comenius Tanítóképző Főiskolán iskolai tanító és római katolikus hitoktató szakon. Pedagógusi pályámat az ungvári Dayka Gábor középiskolában kezdtem. Később az ungvári járási Szürtei középiskolában folytattam pályámat, majd a Sislóci középiskolában voltam állásban. Immáron 21 éve vagyok a pályán. Minden tanévet új reményekkel kezdtem. Szeretem a gyerekek közelségét. Sok energiát, feltöltődést adnak nekem.

Szabadidőmben szívesen hallgatok zenét, vagy fejtek keresztrejtvényt. Szeretem a természetet, a színházat, hangversenyt. Családomnak szívesen főzök és sütök.

Római katolikus vallású vagyok. Ahonnan én jövök, ott mélyen megélik a hitüket az emberek. Fontos volt számomra, hogy katolikus iskolában helyezkedjem el,  és gyermekemet is ide járassam.

A városka első pillantásra belopta magát a szívembe. Különösen a jóságos emberekre lehet büszke. Remélem, hogy otthonra találunk mi is benne. Szeretném megköszönni, hogy szeretettel, segítő szándékkal fogadtak rögtön kollégáim.

Vincze Dániel

Vincze Dániel vagyok, 1986-ban születtem és Jászladányon élek születésem óta.

Budakalász Gimnázium jászladányi tagozata után Hatvanban elvégeztem Grassalkovich Szakiskolában a fazekas szakot, amit 2008- óta művelem otthoni műhelyemben. Egy kis idő elteltével gondoltam egyet, beiratkoztam Egerbe az Eszterházy Károly főiskolára Képi ábrázolás szakra, majd az elvégzése után Vizuális Környezetkultúra és tehetségfejlesztő tanári szakra is jelentkeztem, amit 2018-ban végeztem el. Kezdőként csak a féléves tanítási gyakorlatot tudom előző helyként feltüntetni, amit otthon végeztem a Kolping Katolikus Általános iskolában. Nálatok az alapfokú művészeti iskola délutáni foglalkozásokon fogok részt venni, mellette Jászalsószentgyörgyön is ugyan ezt a feladatkört fogom ellátni. Érdeklődési köröm közé tartozik a néphagyomány ápolása, mind szellemi és tárgyi emlékei, ami a fazekasságból eredendő, a magyar népzene, népi építészetek. Mellette a képzőművészeti alkotások készítése, festészet. Témáim közé tartoznak a figurális ábrázolásoktól a minimalista kivitelezések is, ezek a jegyek a munkáimon is meglátszódnak.

Tervem között szerepel a Népművészet ifjú Mestere cím elnyerése fazekas szakágból, amit a Hagyományok háza által szoktak kiírni minden évben. Tanári pályámmal kapcsolatban tovább képezni magam, művészet terápia terület, de ez még a jövő meséje lesz.

Kívánom nekik, hogy érezzék jól magukat Jászfényszarun, terveiket valóra tudják váltani.

Régi-új kolléga: Pető Annamária

Pető Annamária vagyok, visszatérőként mutatkozom be, hiszen 2005-ben pályakezdőként kezdtem el tanítani a helyi általános iskolában. Két kisgyermek édesanyja vagyok, családommal Jászfényszarun élünk. 2018 nagy fordulópont az életünkben, mivel kislányom első osztályba lépett, kisfiam, az óvodát kezdte, én pedig folytatom hivatásomat.

Tanítóként képesítésemet angol műveltségi területen szereztem: célom, hogy a tanulók szívesen tanulják a nyelvet, várják a következő angol órát,  gátlás nélkül merjenek megszólalni idegen nyelven és alkalmazni a tanultakat.

Köszönöm a bizalmat és a kedves kollégáknak a segítséget a visszailleszkedésben.

 

,,Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és rámutatsz a tervrajzra. Ehelyett először keltsd fel bennük az olthatatlan vágyat a végtelen tenger iránt.”

                                                                     (  Antoine de Saint-Exupéry)

Szöveg: Fáczán Izabella

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.